WVAN Vlierden

Woensdagavond 8 mei stond de WVAN-wedstrijd in Vlierden op het programma. Bij de amateurs werd FCA Cycling Team vertegenwoordigd door Sander, Nick en Jeroen. Bij de masters stond Willy aan de start.
Bij de amateurs wisten al vroeg in de wedstrijd 9 renners weg te rijden. Hierbij zowel Nick als Sander, waardoor Jeroen rustig achterin de achtervolgende groep kon plaatsnemen. De kopgroep bleef ronde na ronde weg, reed een maximale voorsprong van 30 seconden bij elkaar en leek vertrokken voor een mooie finale. De samenwerking in de kopgroep was echter niet optimaal, waardoor er op een gegeven moment gedemarreerd werd en er niet echt meer werd samengewerkt. Hierdoor kon de achtervolgende groep met Jeroen terugkomen en ontstond er een peloton van 18 renners. 1 renner wist nog een voorsprong te behouden. Daarachter volop demarrages en pogingen om de boel op de kant te trekken met telkens Nick of Sander die attent mee van voren reed. Toch kwam niemand meer weg. Met nog twee rondes te gaan informeerde Sander bij Jeroen of er nog een sprint in zat. Het antwoord was ja, want Jeroen had zich de hele koers kunnen sparen door het sterke rijden van Nick en Sander. Dit was het teken voor Sander om van voren te zorgen dat de gang er in bleef en de eenzame koploper werd ingelopen in de slotronde. Daarna was het aan Jeroen. De laatste kilometer liep perfect door steeds verder naar voren te schuiven en op 150 meter van de finish kon Jeroen zijn sprint aangaan. Helaas kwam er 1 renner heel hard overheen, waardoor een 2e plaats het maximaal haalbare was. Perfect ploegenspel net niet beloond met de overwinning, maar toch tevreden gezichten. Nick werd nog 15e en Sander 16e.

Slecht weinig vertrekkers voor de masters in Vlierden. Na enkele ronden één koploper, welke enkele ronden later bijgehaald wordt door 4 renners, waaronder Willy.

Deze groep werkt goed samen en behoud zijn voorsprong. Samen rijden ze naar de meet, nadat ze de amateurs voor  hebben laten gaan, om te sprinten voor de overwinning. Willy wordt verdienstelijk tweede, na zijn lange training van een dag eerder, tevreden met het resultaat!