Ronde van Stokkum

De koers in Stokkum (onder de rook van ‘s-Heerenberg)  is een criterium zoals criteriums bedoeld zijn: 1400 meter door de woonwijk, publiek in de partytent met tap en bbq aan de zijlijn, en coureurs die er vanaf ronde 1 invliegen. Joost was weer van de partij, na deze koers een aantal jaar te hebben overgeslagen. Het weer viel mee: koud, maar wel droog. Wel zo prettig op een rondje met alleen maar klinkers.

Vanaf de start was het koers: aansluiten maar, en zorgen dat je niet gelost werd. Joost koos het wiel van Roel, en zo overleefde hij de aanvangsfase, waar achter de deur volledig open stond de eerste 5 ronden. Toen de kans kwam, zo snel mogelijk naar voren en mee koersen. Dat mee koersen ging erg goed, alleen wel voor een vijfde plek, aangezien de kopgroep van 4 pas na de meet teruggezien werd.

Na een actieve koers waren de laatste 5 ronden tactisch niet zo best, en in het drang van de aanstaande massaspurt liet Joost de uitslag voor wat hij was: 25e. Wel een tevreden gevoel na een zwaar koersje., dat is ook wat waard.