60e ronde van Uden

Zondag vond de 60e editie van de ronde van Uden plaats. Aan de start stonden Sander Nick en thuisrijder Joost.

Allemaal even gebrand om zich te tonen aan het thuis publiek en met de ambitie om in ieder geval uit te rijden.

Vanaf de start wisten de renners weer hoe hard het bij de elite er aan toe gaat. het tempo lag direct enorm hoog. Sander moest nog een beetje warm worden en moest helaas na een paar rondes de rol lossen. Hij bleef echter een goed tempo rijden en kon zich zo toch als 45e klasseren.

Nick probeerde zich direct voorin te posteren en Joost probeerde achterin aan te klampen. Ervaring van eerdere jaren leerde Nick dat ie niet te gek moest doen ook al kwam er af en toe een kans om iets te proberen in de weinige keren dat het stil viel.

Joost kwam er doorheen en kon zo mooi naar voren rijden. Joost zette zich zelfs op kop van het peloton toen een paar renners proberen de ontsnappen. Iets wat hij daarna een klein beetje moest bekopen toen de finale begon. Nick probeerde te top 20 binnen te rijden in de laatste ronde maar merkte toen wel dat de wedstrijd (met 42.5 gemiddeld over klinkers) hard was geweest. Joost werd uiteindelijk 35e en Nick 23e.

Alle drie de renners tevreden en hopelijk genoeg hardheid op gedaan voor komende dinsdag. Dan staat het clubkampioenschap op de agenda!