Ronde van de IJzeren Man, NWB

Op een mooie lentedag stonden er redelijk wat renners aan de start van de Omloop van de IJzeren Man, de openingskoers van de NWB. Dik ingepakt tegen de felle wind en de lage gevoelstemperatuur. Namens FCA Roel, Dik, Antoine, Nick, Joost en Harrie. Dat Harrie mee zou doen wist niemand bij de inschrijving. Daar bleek dan ook dat Harrie wel verdacht veel op Henry leek, en dus mocht hij als Henry ook mee doen.

Dat Henry hierdoor een beetje van slag was, bleek bij de start. Iedereen ging opstellen, Henry moest zijn windjasje nog even afgeven, en liet zijn fiets door Roel en Joos vasthouden. Echter, knal deed het startpistool, en Henry mocht met een echte ‘Le Mans start’ rennen naar zijn fiets, en samen met Roel en Joost de achtervolging inzetten op het reeds vertrokken peloton. Gelukkig konden ze reeds bij bocht 1 al aanpikken. Kortom: de koers is begonnen!!!

Antoine had er zin in, of hij had het koud, anyway, hij besloot al snel te demarreren. Helemaal alleen reed hij al rond. Uiteindelijk schoot het peloton ook in gang, en zaten de FCA mannen mooi van voren om steeds alert mee te springen. Uiteindelijk kon Nick in een goede ontsnapping met 2 andere renners wegrijden. Joost kon later nog mee slippen een nieuwe ontsnapping, ze kregen de aansluiting met de kop, en nadat er nog een renner alleen de oversteek kon maken, reden de 2 FCA mannen in een kopgroep van 7 rond.

Joost was niet in beste doen, en besloot voor Nick te gaan werken. Echter, dit viel in de praktijk wel tegen aangezien Nick in blakende vorm was, en Joost al blij was dat hij er niet steeds van af werd gereden. Uiteindelijk kon de kopgroep van 7 gaan sprinten voor de bloemen. Nick werd zeer netjes 2e. Joost had niets meer in de benen, en bolde als 7e uit. Voor beiden toch een prima resultaat.

Achter de kopgroep ontstonden meerdere uitlooppogingen. Antoine zat in de groep direct achter de kopgroep en eindigde als 14e. Dik reed op het eind nog uit groep 3 weg en eindigde dus 15e. Roel en Henry zaten opgesloten in het peloton.

[flickrset id=”72157633106133978″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”original”]