Ronde van Gerwen

Op 2e Paasdag staat traditioneel de Ronde van Gerwen op het programma. Minder traditioneel is het weer: wederom knap koud voor de tijd van het jaar. Ondanks die temperaturen stonden er een man of 70 aan de start te trappelen (of te rillen) om te mogen koersen. Namens FCA Ferry, Joost, Nick, Rob, Roel en Dik.

Over de koers valt niet heel veel te vertellen: Redelijk vroeg ontstaat de beslissende kopgroep van 7 man. Er komt nog een achtervolgende groep van 5 man. Alle FCA mannen hebben de beide slagen gemist. Rob was wel alert genoeg om mee te springen, echter, hij kreeg helaas een lekke band. En vanwege de lengte van de ronde wordt er geen rondevergoeding gegeven. Dikke pech dus.

In het peloton gebeurd verder niet veel noemenswaardigs. Af en toe wat speldenprikjes, maar het hele zooitje gaat spurten voor een 13e plek. Nick weet die plek ook te veroveren, zeer sterk! De rest volgt in het peloton.

Foto’s van de koers, met dank aan www.wielerpunt.com [flickrset id=”72157633157400232″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”large”]