Ronde van Bemmel

Voor FCA waren Rob, Roel, Henry en Joost afgezakt naar Bemmel om daar een leuke koers te gaan rijden. 75% razendsnel asfalt, 25% hopeloos weggetje met klinkers en tegenwind. Kortom, dat wordt 75 km bikkelen. Ook de dreiging van een plensbui kon de wedstrijd flink beïnvloeden, maar de meeste renners zijn een regenkoers nu wel gewend, helaas…

 De start was droog, en het tempo schoot direct de hoogte in. Wegkomen was onmogelijk. Maar al redelijk snel in de wedstrijd lukte het toch 3 hardrijders om weg te komen. In het begin circa 20 seconden voorsprong, maar gedurende de wedstrijd werden dat er circa 40. Die hielden ze ook tot het einde.

Het peloton bleef goed doorrijden. Maar toen brak het noodweer los. Het leek wel hagel. De straten stonden vol grote plassen. Een pak renners besloot af te stappen en te schuilen. De bikkels (of sufferds die dus kletsnat werden) reden door. Ook alle FCA renners. Rob en Joost hadden nog wat plannen: Joost wilde afstappen, maar wilde dat alleen doen als carpool-maatje Henry dat ook deed. Maar die reed lekker door. Rob baalde van de regen, en zette zijn ‘woede’ om in energie om op het einde nog weg te springen. Hij hield dit erg sterk vol, en werd dus na de 3-mans kopgroep 4e. In de spurt van het peloton werd Henry 4e. Hij dacht dus overall een top-10 plek behaald te hebben, maar bij de prijsuitreiking bleken er toch nog wat mannen tussen gereden te hebben: 11e. Roel had ook nog prijs met een 16e plek. Joost zat op het einde nog achter een valpartij, kon uiteindelijk toch nog aansluiten bij het peloton maar daarmee was de sprint voorbij voordat deze begonnen was: 29e.

 De foto’s zijn gemaakt door Janine de Baay, waarvoor zeer hartelijk dank! We staan er weer prima op.

[flickrset id=”72157627547712386″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”large”]

Leave a Reply