Ronde van Boekel

De ronde van Boekel was traditiegetrouw een zwaar criterium parkoers in een acht-vorm. Dit jaar was echter de laatste editie, de organisatie stopt er helaas mee. Als afsluiting werd een koers over een klassieke afstand georganiseerd. 4 keer een grote ronde van 25 km en 4 lokale rondjes over het vaste parkoers in het dorp. Zware koers dus. De dreiging van slecht weer hing in de lucht. De KNMI had een weersalarm code oranje afgegeven, en dus afwachten of de koers nog zwaarder zou worden door mogelijk slecht weer. Gelukkig viel het allemaal mee, op een klein buitje na.

Vroeg in de wedstrijd vertrok er een kleine kopgroep van 4 sterke mannen, waaronder Rob namens FCA. De voorsprong liep snel op tot boven de 3 minuten. Willy, Geert-Jan, Bart, Joost en Roel reden mee in het peloton, waarbij de eerste 2 structureel goed voorin te vinden waren. Bart kon het tempo helaas niet lang volhouden en moest er af. De rest moest helaas toezien hoe een tweede groep op het einde nog mocht wegrijden. Helaas dus zonder FCA mannen, waardoor Willy, Geert-Jan en Joost zich genoodzaakt voelden op kop te rijden om de groep niet weg te laten rijden. Helaas zonder succes.

Bij binnenkomst in Boekel voor de laatste 4 lokale ronden moest het peloton wachten: de koplopers passeerden, zij hadden er al 1 ronde op zitten. Daarna aansluiten voor nog 2 maar 2 ronden. Tijdens de spurt hadden de FCA mannen geen goede benen meer, waardoor ze te ver van achteren uitbolden. Alle hoop dus op Rob om een podiumplek binnen te slepen.

In de finale breekt de kopgroep van 4. Rob helaas in de tweede helft, strijdend voor een 3e plek. Helaas was dit iets te veel van het goede, maar toch een mooie 4e plek na een lange ontsnapping in een zware koers. Helaas dus de laatste editie van deze mooie wedstrijd.