Omloop van de Heidehof

Wat een verademing is de Omloop van de Heidehof. Waar de Sint Josef Klassieker op het zelfde parkoers meestal (te) druk is, stonden er hier bij de Masters 34 man aan de start, 40+ en 50+ opgeteld, en bij de amateurs 51 man. De weersvoorspellingen hebben toch wat mensen afgeschrikt, terwijl het uiteindelijk volledig droog gebleven is.

 Bij de 50+ stonden Peter en Hans aan de start. Peter moest helaas de strijd staken door een valpartij. Het parkoers was nog wat glad in de bochten, en hij verloor dan ook de grip. Er lagen trouwens ook erg veel grindstroken. 1 renner kon op het peloton ruim voor blijven. In de spurt voor plek 2 zat Hans goed voorin, en eindigde uiteindelijk als 5e overall.

 Onze hardrijders Geert-Jan en Willy stonden bij de 40+ aan de start. Hier ontstond uiteindelijk een kopgroep van 5. Hierachter reed Geert-Jan met een andere renner naar de streep en versloeg hem. In het restant van het peloton verslaat Willy ook zijn medecoureurs voor een 8e plek.

  De FCA amateurs reden samen met WV Schijndel voor het ploegenklassement. Namens FCA Henry en Joost, Schijndel met 3 man: Nick Riddy, Wim Kerkhof en Erik Martin. In het begin waren de mannen erg alert en actief. Na de erste schermutselingen was er een kopgroep weg, zonder de mannen van Cyclingteam HVS. Zij reden het gat dicht, en dat had een teken aan de wand moeten zijn voor onze renners. Maar helaas, even niet opletten toen het gat gedicht werd, en alle sterke mannen verenigden zich in een nieuwe kopgroep van 14 man. Als ‘straf’ hebben Nick, Henry en Joost, aangevuld met een paar losse renners, 4 ronden ronden lang op kop gereden om het gat dicht te krijgen. Het bleef steeds op 40 seconden steken. Op een gegeven moment raakte de energie op, en er kwam geen vers bloed mee helpen. Dus einde achtervolging. Dan maar gokken op de spurt om Henry in de prijzen te helpen.

 Joost zette zich in de laatste 2 kilometer op kop van het peloton en probeerde het tempo hoog te houden met Henry in zijn wiel. Dat hield hij net niet lang genoeg vol. Nick kon ook nog even als locomotief spelen, maar net voor de laatste bocht was de pijp voor beiden helemaal leeg. Henry zat nu wel goed van voren, en kon als tweede van de groep zijn wiel over de lijn duwen; 16e. Nick en Joost bolden uit op een 40e en 39e plek.

 Henry ging de nummers inleveren en zijn enveloppen ophalen. Kreeg hij ineens een beker in zijn handen geduwd. Zowaar een 5e plek. Niet dat we zo’n goede uitslagen hadden, maar meer dan we als ploeg hebben uitgereden, en andere ploegen niet. Nou ja, ondanks het missen van de beslissende slag hebben we er wel hard genoeg voor gewerkt. Heren van WV Schijndel, bedankt voor de mooie koers!

[flickrset id=”72157627592784786″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”large”]

Leave a Reply