Omloop van Helenaveen

Onder (te) mooie omstandigheden werd vandaag de 10e Omloop van Helenaveen gehouden. Te mooi, want de wind was afwezig. Dat zorgde voor snelle koersen waar het lastig wegkomen was.

Eerst de Masters 50+ met Peter. Vanaf het begin werd er voortdurend aangevallen, echter, niemand leek weg te komen. Toch rijden er in de laatste 5 km alsnog 6 renners weg. In de spurt van het peloton eindigt Peter uiteindelijk op een 15e plek overall.

Bij de Masters 40+ een wat grotere afvaardiging met Bart, Geertjan en Willy. In ronde 2 vertrekt een kopgroep van 4 met Bart daarbij. Ook Raats is aanwezig, en dus is dit de definitieve slag. In de laatste ronde weet Raats alles aan stukken te rijden. Bart weet nog net een achtervolgende groep voor te blijven en wordt 4e. In die achtervolgende groep zit Geertjan en hij finished als 6e. Willy probeert de spurt van het peloton te winnen, maar zit iets te vroeg op kop. Toch een 15e plek voor hem.

Bij de Amateurs zelfs 4 man aan de start: Nick, Ferry, Henry en Joost. Allemaal hebben ze zich goed van voren laten zien, en allemaal betrokken geweest in diverse ontsnappingen. Echter, met een (volgens de organisatie) gemiddelde van 44,7 km/u was het ondoenlijk om weg te rijden. Massaspurt dus. Henry en Nick proberen mee te spurten en eindigen respectievelijk als 19, en 24e. Ferry wil mee spurten, maar zijn benen protesteerden: 63e. Joost zag de bui al hangen en waagde zich niet aan deze halsbrekende toestanden. Hij kwam alsnog bijna in de problemen door een stevige valpartij achterin het peloton. Maar zonder problemen uitbollen op een 81e plek.