WVAN Neerkant

In Neerkant weer eens een koers in droge weersomstandigheden. Zowaar lekker koersweer! De Masters vlogen er dan ook meteen in, en meerdere renners probeerden weg te rijden. In de tweede ronde lukte het twee man om weg te rijden. In de derde ronde kon ook Geertjan samen met een andere renner een gaatje slaan. Samen zouden zij aansluiten bij de twee koplopers.

In het peloton was het inmiddels hollen en stilstaan. Zij kwamen dan ook niet dichterbij de vier.  Even later waren het dan toch Raats en Bollen die van het peloton weg reden en zij gingen op jacht naar de vier koplopers. Echter, zij zouden hen niet meer inhalen, en de koplopers konden dus gaan strijden voor de overwinning.

Geertjan verloor de spurt van de snellere v.d. Kerkhof, maar toch een knappe tweede plek! Het was zeker loon naar werken, want zij bleken ook de sterkste in de ontsnapping. Het peloton kon afspurten voor plek zeven.  Dat deze plek voor sommigen nog erg belangrijk is bleek wel uit de snelheid en het gewring waar zij de sprint mee in gingen. Helaas raakten hierbij twee renners elkaar en werd er door een van deze renners hard gevallen. Bart zag het gebeuren en maakte de veroorzaker even duidelijk dat er hier niet zo gespurt wordt. Geschrokken als hij was door zo veel onrecht. Even was er nog wat commotie want er lag een gebit langs de weg op de plek waar gevallen was. Bij navraag bleek hij niet van de renner zelf te zijn (het blijft toch de Masters categorie).  maar van een trouwe supporter (naam bij de redactie – Peter-  bekend). Al met al een mooie tweede plaats voor Geertjan. Peter werd twaalfde, Bart dertiende.

Bij de Amateurs helaas geen plaatsje in de kopgroep. Ook hier reden vier man weg. Nick en Joost kwamen samen in de achtervolging, maar kregen het gat niet dicht gereden. In het peloton werd daarna vaart gehouden om het gat te dichten, wat op een gegeven moment redelijk leek te lukken. Dat ook hier wat wrijving was bleek door een aanvaring tussen Joost en John Verhouden. (“John, sorry voor de actie! Was niet zo lomp bedoeld!!!”).  Toen op het einde zeker was dat het gat te groot bleef, besloot Joost alle frustraties in de laatste ontsnapping te gooien, en dat lukte: 5e. Ferry werd nog 7e, en bij Nick was de koek echt op, 16e.