Grote prijs Kivada mtb

Andrew en Sander hadden op deze zondag voor een uitstapje naar de mtb gekozen. Mooi kort bij huis en wel in Berlicum/Vinkel. Dit is de opening van het seizoen voor de mountainbikers die al heel lang georganiseerd wordt.
Sander wordt dit jaar 40 dus mocht hij voor het eerst in zijn leven bij de 40 plussers starten, en Andrew is al een paar jaar in de 50 dus hij startte bij de 50 plussers.
Het had lekker een beetje geregend de afgelopen week dus de ondergrond was lekker snel. Stuurboord opgehaald en de fiets op om het parcours te verkennen. Mooi technisch rondje met een paar drop-off’s, bij één kon je kiezen voor de chicken run of dus de drop-off. Paar keer geprobeerd maar Sander koos in de wedstrijd toch voor de chicken run, gaf hem een beter gevoel, maar wat hem daardoor wel een aanmoediging opleverde van zijn jongste zoon die een kip imiteerde. Andrew deed het wel gewoon, ondanks dat hij in de verkenningsronde op een ander punt toch even het zand op moest zoeken, maar dit was hij snel vergeten!
Over de wedstrijd zelf is niet zo heel veel spannends te vertellen, Sander reed een hele constante wedstrijd, tussen de langzaamste ronde en snelste zaten 4 seconden. Hij zat in een mooi groepje voor plek 7 op het begin, daarbij weggereden en ook plek 6 nog weten in te halen, dus een hele mooie klassering voor hem. Voor Andrew was dit zijn eerste mtb wedstrijd ooit en reed de wedstrijd uit op een verdienstelijke 12e plaats.
Dit gaan we vaker doen!
 
Fotos: Ilona Dijkink