Deurne Walsberg

Het is traditie dat de eerste woensdagavond koers van de WVAN wordt georganiseerd in Deurne Walsberg. Ditmaal een weekje later dan andere jaren.

Een mooi peloton bij de amateurs. Voor FCA Tijn aan de start. In het begin ging het hard en zat Tijn mooi mee voorin. Na een paar ontsnappingspogingen die snel strandden omdat het nagenoeg windstil was lukte het niet meer om goed voorin te zitten. Het was hollen en stilstaan achterin. Tijn finishte in het peloton. Verder lekker gekoerst! Het smaakte naar meer!

Bij de master Andrew, Dik, Hans en Sander aan de start. Veel uitlooppogingen – met name Sander was erg actief – maar geen enkele ontsnapping hield stand. In de een na laatste ronde – van 5 kilometer – sprong een groepje weg dat een mooie kloof sloeg. In de laatste ronde reden Andrew en Sander het gat dicht voor Dik om zich te plaatsen voor de sprint. In de laatste rechte lijn dreigde Dik ingesloten te raken, maar vond nog een gaatje en kon zo naar de tweede plek toe te sprinten. Hans eindigde als 15e, Andrew en Sander bolden na hun leeuwendeel van het werk als 22e en 24e over de streep.

Foto: ©️WVAN