Bijrol voor FCA tijdens 37e Ronde van Brabant

Afgelopen zondag stond de Ronde van Brabant op de planning. Start in Liessel voor 126 km door bekend terrein. 200 coureurs hadden er wel zin in, waaronder Antoine, Dik en Joost. Kort na de start werd er direct gedemarreerd. Erg vroeg in de koers. Te kort? Meer renners probeerden de sprong te wagen, ze wilden geen risico nemen dat de koers al direct beslist zou zijn. Dik probeerde het ook, maar kon net niet aanhaken. En helaas, het was inderdaad direct de beslissende slag.

In het peloton viel het nooit echt stil. Achteraf bleek ook dat een gemiddelde snelheid over 126 van 44,8 km/u werd gehaald. De kopgroep van 16 werd gedurede de koers teruggebracht naar 10 man, die op het hoogtepunt een voorsprong van 4 minuten hadden. Dit harde tempo van de mannen voorin zorgde er wel voor dat de kopgroep in de laatste lokale ronden nog maar met 10 man rond reed. In het spel om te winnen werd de voorsprong teruggebracht tot 30 seconden. Maar dat was het dan ook wel.

In de pelotonsspurt probeerde Dik voorin te blijven, echter, na 3 keer hard moeten remmen vond hij het ook wel welletjes. Antoine en Joost vonden het al welletjes nadat de kopgroep ontstond. Voor hen stond de modus al snel op uitrijden. Geen bijzonder goede koers voor FCA dus.

[flickrset id=”72157644534200594″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”original”]

Filmpje doorkomst van de kopgroep door Boekel http://www.youtube.com/watch?v=PtG2UP6axDA

Filmpje doorkomst van het peloton door Boekel http://www.youtube.com/watch?v=ABZO_jQ04F4