Putte Belgie, Kampioenschap van Vlaanderen

Henry is samen met Johan de Beer afgelopen zaterdag richting het Zuiden afgezakt om de Belgen tijdens een kampioenschap te bewonderen. En dat hebben ze geweten… Zoals “gewoon” is, vertrekken de Belgen rustig. Dit keer 102 deelnemers. twee renners knijpen er ineens tussenuit. Ronden lang wordt er fel gereden op die twee renners en wordt er in het peloton fel gevochten voor de voorste plaatsen. nadat er enkele malen flink wordt doorgetrokken worden de twee vluchters ingehaald.
Hierna volgen vele pogingen die door het peloton de kop in worden gedrukt. Twee ronden voor het einde zit Henry goed geplaatst voor de onvermijdelijke eindsprint, maar…

De laatste ronde in de een na laatste bocht wordt Henry vakkundig gepasseerd door twee renners, die de berm daarvoor gebruiken. Henry valt stil en in de laatste bocht is het helemaal klaar: een valpartij. Johan, die de koers goed uitrijdt, heeft de renner die is blijven liggen bijgestaan totdat de ambulance er was! De prijs voor de twee Hollandse heren na deze koers: een grote friet met Belgische mayonaise. Moe en vol(daan) vertrekken ze hierna naar het Brabantse land.