WVAN Milheeze (Hoeven)

31 amateurs stonden te klappertanden om te kunnen starten bij de WVAN te Milheeze (Hoeven). Veel wind, en dus koud. Wel droog gelukkig. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroepje met Joost erbij. Henry kon nog net aansluiten, maar blies zich daarbij op en moest helaas weer snel terugzakken naar het peloton. Willy maakt iets later alsnog de oversteek, maar die inspanning ging niet in de koude kleren zitten, en bleef er de gehele koers last van houden.

De voorsprong van de kopgroep liep snel uit. De kopgroep van 7 werd nog gereduceerd naar 5 vanwege 2 lekke banden. In de laatste ronde reden Van Grinsven en Van den Heuvel weg. Joost, Willy en Bart EMons bleven draaien en hielden de 2 in het vizier. In de laatste halve ronde kon het gat weer gedicht worden wegens ‘getreuzel’ van de 2 koplopers. Echter, in de spurt waren het toch de 2 vaste namen die streden om de bloemen. Bij Joost en Willy was het beste er van af, waardoor ze allebei net buiten de podiumplaatsen vielen.

Henry moest dus snel lossen uit de kopgroep, maar herpakte zich in het peloton. In de laatste 2 ronden besloot hij de spurt niet af te wachten maar de demarreren. Dit groepje van 4 redde het tot het einde, en Henry kon hier de spurt nog winnen. FCA dus op plek 4, 5 en 6. Ferry zat lekker in het peloton en reed daar de koers uit.

Bij de Masters stonden Bart, Geertjan en Peter aan het vertrek. Dat de wind een rol zou gaan spelen was al snel duidelijk. Op het lange rechte stuk naar de finishstraat stond hij schuin van voren. Terwijl twee renners weg reden, werd het voor sommigen afzien aan de staart van het peloton. De twee zouden langzaam hun voorsprong vergroten. Vanuit het peloton werd diverse malen geprobeerd weg te komen, maar alles kwam weer bij elkaar in de voorlaatste ronde. Op weg naar de finish was het weer duwen en trekken. Peter werd afgesneden en kon nog net op zijn fiets blijven zitten, maar belandde in de berm. Zeer teleurgesteld kwam hij op plek 24 binnen. Bart en Geertjan sprintten naar plek 15 en 19.