Hel van Brabant

Op 25 en 26 mei stond de 23e Hel van Brabant op het programma. De weersverwachtingen beloofden niet veel goeds, maar op zaterdag bleef het droog en was er zelfs af en toe een zonnestraal te bespeuren. Er stond een redelijke bries, maar niet voldoende om zodanig waaiervorming te krijgen dat het hele peloton in stukken brak. Dat gebeurde uiteindelijk wel, maar helaas door een valpartij bij een wegversmalling voorin het peloton. Het was een tijd koers, maar toen groep 1 werd bijgehaald door groep 2, viel het helemaal stil. Een groepje van 5 reed nog weg. Joost probeerde het nog alleen, maar tevergeefs. Het peloton met alle FCA-ers sprintte dus voor de overige plaatsen.

Uitslag dag 1 Hel van Brabant: Dik 12, Willy 40, Antoine 63, Ferry 74, Joost 75.

FCA sloot de dag af als 4e ploeg

Op zondag was de temperatuur enkele graden gezakt, zo rond de 10 graden. Het bleef wel de gehele koers droog, maar de wind was toegenomen. En ook de verschillende kasseistroken gaven een ander koersverloop dan zaterdag, waardoor een groot aantal renners vroegtijdig de koers moesten verlaten.

Na de lange kasseistrook in de regio van Hunsel – waar overigens een mooi paadje langsliep – reed een kopgroep van 4 weg. Een tweede groep sloot later weg, waar Dik als laatste nog kon aansluiten. Het peloton viel stil. De tweede groep draaide redelijk rond. De kopgroep kwam zelfs in zicht, maar toen viel ook de tweede groep uit elkaar. 3 man reden nog weg. Dik werd derde van de verder uiteengespatte groep, tiende overall. De andere FCA-ers finishten in het sterk uitgedunde peloton. Samen met Wielerclub Noord Limburg werd de 4e ploegenprijs veiliggesteld.

Uitslag dag 2 Hel van Brabant: Dik 10, Willy 28, Ferry 34, Joost 47, Nick 53. Antoine startte niet meer in de tweede etappe.

EIndklassement: Dik 10, Willy 30,  Ferry 45, Nick 49, Joost 56. En dus FCA 4e in het ploegenklassement.