WVAN De Mortel

Vorige week was de WVAN koers een groot water/modder-ballet. Dit keer leek hetzelfde scenario op de plank te liggen. Regen voorspeld, koude er bij, het lijkt wel herfst. Maar, de weergoden hadden medelijden met de renners gekregen, en besloten dat de kraan dicht kon voor 1,5 uur. Dus in de auto door de regen naar het parkoers, na de koers ook spetters op de voorruit, maar tijdens de koers mooi droog!

Vanwege de voorspellingen hadden een aantal renners besloten niet te komen. Dus een relatief klein deelnemersveld. Maar dat was geen reden om er geen stevige koers van te maken. Vooral de wind had veel invloed op het koersverloop. Ontsnappingen in kleine groepjes waren gedoemd te mislukken bij de Amateurs. In het begin van de koers reed er een mooie groep weg, helaas zonder FCA mannen. Ferry reageerde nog op tijd en kon alsnog de oversteek maken. Echter, de voorsprong bleef gering. Na een paar ronden achtervolgen kon Nick ook nog naar de kopgroep toe rijden. Nu waren er meer renners die in de gaten kregen dat de kopgroep nog steeds bij te halen was, en aldus geschiedde.

Na samengekomen te zijn, kon geen enkele poging om weg te rijden meer slagen. Ook Nick, Joost en Ferry waren nog actief, maar het mocht niet baten: massaspurt. Normaliter het terrein van Henry, maar die was helaas achterop geraakt al vroeg in koers. Gelukkig zijn Nick en Ferry ook te porren om zich te werpen in een spurt, met een 3e en 4e plek als resultaat. Joost liet de spurt lopen en kwam op een 14e plek binnen.

Bij de masters 3 FCA renners: Geertjan, Peter en jawel, Bart! Ook hier werd aardig doorgereden, met verschillende uitlooppogingen. In eerste instantie reden 2 man weg, daarna een groepje met 3. Onze mannen lieten zich steeds vooraan zien maar slaagden er niet in mee te sluipen. Er werd toch vooral gekeken naar Edwin Raats, die nog in het peloton zat. In de laatste ronde reden nog enkele renners weg, zodat het peloton af kon gaan sprinten voor plaats negen. Bart had er de hele wedstrijd al zin in en zette nog flink aan voor de eindsprint. Hij werd 3e van het peloton en dus 11e overall. Peter en Geertjan zaten iets verderop en eindigden op plaats 19 en 21