WVAN Bakel: de Peter Bouwmans Memorial

Woensdagavond 19 April, start van de Peter Bouwmans Memorial wedstrijd in Bakel onder de vlag van de WVAN.
Een dubbel gevoel bij de aanwezige FCA renners en familie van Peter. Peter Bouwmans, wieler fanaat en FCA lid van het eerste uur, overleed op 11 December onverwacht. De wedstrijd stond ter nagedachtenis van Peter. Voor de start was er een voorwoord door Leo Verberne, de organisator van de WVAN wedstrijden, gevolgd door een minuut stilte.
Koud was het bij de start van de wedstrijd. Windstil, 8 graden, geen overbodige luxe om te gaan starten. Met een paar kleine aanvallen werd het al snel duidelijk dat het zou eindigen met een sprint. Met Sander, de man in vorm, die het niet toestond dat er weggereden werd. En met Nick die  na een paar ronden aangaf dat zijn pedaal kapot was, was het voor Dik duidelijk dat er gesprint moest gaan worden.
Met de perfecte sprinttrein op gang getrokken door Nick, gevolgd door Sander, kon Dik na een te zware vorige ronde niet meer op snelheid komen. Gelukkig was Pepijn attent. Met een 5e plek noteerde hij zijn beste plaats bij de amateurs ooit. Geheel toegeschreven aan de aanwijzingen die hij kreeg tijdens de wedstrijd van zijn ploegmaten.
Op naar zondag!!