Venlo

Vijf FCA-ers zijn naar het Zuiden afgezakt: Andrew, Henry, Joost en Willy voor de masters en Dik voor de Amateurs/sportklasse NWB koers op de wielerbaan Herungerberg te Venlo te rijden.

De masters. Vanaf de start wordt er gelijk in gevlogen door de coureurs. Er volgen verschillende uitvalpogingen. Na een aantal ronden rijdt Henry met nog twee renners weg van het peloton. Ze bouwen binnen enkele ronden een kleine voorsprong op. Even later voegt een vierde renner, Joost, zich bij de drie koplopers. De vier weten een leuke voorsprong op te bouwen. Andrew besluitĀ  om ook het peloton te verlaten. Niemand springt mee. Het peloton ziet hem niet meer terug en wordt knap vijfde na ronden lang alleen rond te hebben gereden. Die tijdrittrainingen van de afgelopen weken doen Andrew erg goed. De vierde FCA-er Willy wordt zesde door de spurt van het peloton te winnen. Joost en Henry rijden inmiddels ook richting de finish. In de laatste ronden proberen de twee coureurs om beurten de twee FCA-ers af te matten. Met een vierde (Joost) en tweede (Henry) plaats tot gevolg. Henry kwam helaas net wat te kort voor de overwinning.

Ook bij de amateurs/sportklasse meteen koers. Met een beperkt startveld erg opletten om niet de slag te missen, of te veel gaatjes dicht te moeten rijden. Het wordt in het begin een echte afvalkoers, met uiteindelijk een kopgroep van 5 man. Dik handhaaft zich. Hij moet wel een paar keer erg diep gaan. In de sprint lukt het dan ook niet het podium te bemachtigen. Een vierde plaats als eindresultaat.

De afgematte FCA-ers gingen weer richting het noorden. Dinsdag en donderdag volgen de tijdrittrainingen.