Andrew op het Podium in Omloop van de Heidehof in Someren-Heide

Bij de Master 40+ Dik en Joost aan het vertrek voor een koers van 9 ronden van net geen 7 kilometer. De eerste rondes wel wat schermutselingen, maar afwachtend koersen. Dik en Joost vielen om de beurt aan en halverwege koers sloop Dik mee met een kopgroep van 6. Een mooie voorsprong van een halve minuut, maar na één ronde werd het gat alsnog gedicht. Vervolgens Joost in de aanval, maar ook dit groepje bleef niet weg. In de laatste ronde nog wel een groepje dat wegreed en wegbleef. Joost probeerde er naar toe te rijden, maar dat liep uit op een chasse patate met krampverschijnselen…

Het peloton vlakbij, maar spurtend voor de overige top tien plaatsen. Dik werd uiteindelijk 12e, Joost als 33e geklasseerd.

Bij de Masters 50+ waren Willy & Andrew aan het vertrek. 7 ronden voor de 50+ mannen en Andrew luisterde goed naar het pre-race advies van Willy om Belgische renner Vita Pauwels in de gaten te houden. De aangewezen Belg sprong meteen hard weg direct na de eerste bocht. Andrew en een andere konden net mee springen.

De samenwerking was meteen goed en de drie bouwde hun voorsprong uit tot anderhalve minuut. Aan het begin van de laatste ronde sprong Pauwels weg maar Andrew kon niet volgen. Andrew bleef rijden en hij naderde de twee mannen tot 50m in de finish straat.

Iets te laat maar toch een mooie 3e plaats om het wegseizoen af te sluiten. Na veel afstopwerk in het peloton kwam Willy een verdienstelijke 6e over de meet.

Hup naar het NCK op 3 oktober!

Fotos: Patrick van den Broek (Siris.nl) & http://www.twcdezwaluw.nl/