TT Nieuw Bergen

Joost stond dit jaar als enige FCA renner aan de start van de tijdrit in Nieuw Bergen, onderdeel van de Limburg Cycling Chrono Trofee. Een parkoers van 25 kilometer lang, 2 keerpunten, en dit jaar noordoosten wind. Dus het lange stuk tussen de 2 keerpunten wind  kracht 2 half tegen. Gelukkig wel op de terugweg wind in de rug. Na hem startten de nummers 1 en 2 van het klassement, dus het werd een doel om hen zo lang mogelijk voor te blijven.

Om niet weer dezelfde fout te maken door te snel te starten, was de focus tot het eerste keerpunt op de hartslag. Doseren dus. Keerpunt ronden, en de “wind” trotseren.  De hartslag mocht ietsje oplopen, maar wetende dat het een vervelend lang stuk is naar keerpunt 2, was het nog steeds doseren.  Daar kwam de latere winnaar ook voorbij. Lage trapfrequentie, maar met dikke klapkuiten perste hij er waarschijnlijk enorme wattages uit, want het was erop en erover.

Na het tweede keerpunt kon de rem er enigszins af.  De wind zorgde er voor dat de vermoeidheid wat verbloemd werd, en dus kon de snelheid weer wat omhoog. Bij keerpunt 2 zag Joost dat de nummer 2 uit het tussenklassement niet veel dichter was gekomen ten opzichte van keerpunt 1. Dat gaf ook weer een boost om te blijven duwen tot op de meet. Uitlag 6e van 19 renners.

Conclusie: goed het plan van doseren kunnen uitvoeren, tot het eind de focus kunnen houden, alleen komt de motor wat pk’s tekort ten opzichte van de toppers/specialisten.