DK Maren Kessel

Het regiokampioenschap 2019 vond dit jaar plaats op 1e Pinksterdag in Maren-Kessel. Een langere ronde van 3,4 km, met een lange slingerende dijk erin. Namens FCA een mooi deelnemers veld: Nick en Sander bij de 30+, Henry en Joost bij de 40+, en Willy bij de 50+.

In de eerste van 14 ronden besloot Sander op de dijk al een eerste serieuze poging te doen om weg te rijden. Als gestoken door wespen werd er snel door meerdere mensen gereageerd, en werd deze poging teniet gedaan. Het bleef wel nog wat onrustig die ronde.
Bij het opdraaien van de dijk in ronde 2 zat Joost vooraan. Hij besloot gelijk door te trekken, en achter hem viel het stil. Gelijk een aardige voorsprong, en ondanks dat het nog een lange koers was, besloot hij te kijken waar het schip zou stranden. Na een paar ronden solo kon Roel van Gameren de sprong maken. Samen reden ze een mooi en constant goed tempo. De speaker hield ze goed op de hoogte.  Op een gegeven reed Nick samen met Stephan Lotz in de achtervolging op 30 seconden, en het peloton op 50 seconden. Dit gaf de heren vertrouwen dat ze het lang konden gaan volhouden.
Nick en Stephan werden teruggepakt, de voorsprong op het peloton was 45 seconden, en Joost en Roel konden goed gedoseerd blijven rijden. Het vertrouwen was er om dit vol te maken. Aangezien beide heren niet kunnen sprinten, en ze allebei het gevoel hadden dit samen te doen, kwam het besluit gezamenlijk over de meet te rijden: Joost als kampioen bij de 40+, en Roel bij de 30+.
Het peloton wist niet zo goed, wat ze moesten met de twee vluchters die steeds verder uitliepen. Tot een goede samenwerking om het gat te dichten kwam het niet. Voor de Fca-renners was er geen belang en enkele andere teams zagen dit blijkbaar niet zitten. Ondanks verschillende vluchtpogingen bleef het peloton gesloten tot aan de laatste ronde. Na de spurt konden Willy (50+) en Henry(40+) ook nog eens een trede op het podium bezoeken. De gestarte Fca-ers konden op een gezamenlijk goed
gereden district kampioenschap terugkijken.