Tijdrit Almere

Dik nam de uitdaging aan en schreef zich in voor de lange afstand van de tijdrit in Almere. 42 km op het programma. De langste tijdrit tot nu toe bedwongen door Dik was 25 km. Dus een stuk erbij.

Op het laatste moment moest de organisatie een ander parcours vinden, aangezien men voor het oorspronkelijk geplande parcours geen vergunning kreeg. Nu een ronde over de over de Gooimeerdijk-Oost bij Almere Haven. Over de dijk met wind schuin op kop heen, keren, en over de dijk met halverwege de terugweg nog een klein lusje door de polder, terug. En deze ronde van 14 km dus drie keer op het menu.

Het duurde een paar kilometer voor Dik het ritme vond, maar kon toen een mooie vlakke tijdrit rijden. Op het derde heenstuk met wind tegen – de wind trok ook iets aan – was het vechten, maar op de terug weg grote molen en volle bak naar de finish.

Het lukte Dik niet binnen het uur te blijven. Daarvoor was het meermaals keren op de weg de spelbreker. Maar met een tijd van 1 uur en 37 seconden toch tevreden. In ieder geval alles gegeven.

Het leverde Dik een 11e plek op in de categorie Heren 40+, en 46e overall van de 259 deelnemers.