Memorial Peter Bouwmans

De jaarlijkse wedstrijd op de WVAN kalender in Bakel is sinds het plotselinge overlijden van Peter Bouwmans omgedoopt tot Memorial Peter Bouwmans.

Peter was naast actief renner voor FCA, ook een actieve vrijwilliger voor de WVAN. Leo Verberne, in de rol van organisator en speaker, gaf op gepaste wijze aandacht om hier voor het startschot bij stil te staan.

 

De koers zelf. Bij de amateurs Sander, Jeroen, Frank en Dik aan het vertrek. Weinig wind, dus de renners moesten zelf de koers maken. Af en toe wat vluchtpogingen maar mede door het werk van Sander – die na materiaalpech een doorgevoerde training reed – bleef alles bij elkaar. Het werd een massasprint waarin Dik en Jeroen zich goed plaatsten en respectievelijk 5e en 6e werden. Frank pakte een mooie 15e plek en nam daarmee de laatste envelop met prijzengeld mee.

 

Bij de masters, Henry en Willy aan de start. Hier lukte het wel een drietal om weg te rijden en te blijven. Willy en Henry sprintte vervolgens in het peloton naar een 6e en 8e plaats.