Sterke koers voor FCA tijdens NWB Hel van Mijnheerkens

Op weg naar Leeuwen (onder de rook van het Designer Outlet te Roermond), kwam de regen met bakken uit de hemel. Maar hoe dichter bij het zonnige zuiden, hoe droger het werd. De wind bleef echter sterk waaien. Een pittige koers dus op het korte rondje van 1300 mtr. De jury had het ook lastig. Bij de masters was er wat discussie over een genomen beslissing. Bij de amateurs was er onduidelijkheid over de starttijd. Uiteindelijk alsnog de geplande start op 14.30 u.

Snel in de koers reed er een sterke kopgroep weg. Te snel? Er zaten sterke mannen in, en Antoine was mee geglipt namens FCA. Nick, Joost en Henry konden afwachtend koersen en rustig wachten of de kopgroep weg kon blijven. Af en toe werden er nog pogingen ondernomen om een achtervolgende groep op gang te krijgen, maar alle pogingen strandden. Totdat de kopgroep het peloton kon dubbelen.

In een van de kleine buien kreeg het peloton de waarschuwing dat er nog 2 ronden te rijden waren voor hen. Voor Joost het signaal om nog een laatste poging te ondernemen om de massaspurt te ontwijken. En die slaagde: 6e. In de spurt van het peloton kon Henry een 12e plek zekerstellen. Nick liet het op het einde lopen.

De kopgroep mocht nog 5 ronden rijden. Hierin werd tactisch gekoerst. Wat speldeprikjes her en der, maar het moest een 5-mans spurt gaan worden. Antoine leek af te stevenen op een podiumplek, maar kreeg zijn wiel net niet voor die van zijn voorganger: 4e. Al met al een mooie ploegprestatie, die helaas net niet beloond werd met een podiumplek.

[flickrset id=”72157644613562281″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”original”]