Scharenborg Ronde van Eibergen

Zaterdag werd voor de 30e keer de ronde van Eibergen verreden. Het plaatselijke parcours is bijna 7 kilometer lang met een pittig stuk vals plat richting de finish. In de ochtend reden de Masters 50+ en 60+, om half twee starten de Amateurs en enkele minuten later de Masters 40+. Geertjan wilde na de wedstrijd van afgelopen woensdag voor zichzelf iets rechtzetten en toog naar Eibergen.

 De afstand Gemert-Eibergen bleek toch iets groter dan verwacht en nog net op tijd kon hij zijn startnummer opspelden. Inrijden was niet meer mogelijk maar hij mocht met nummer 71 starten vanaf de voorste rij. De eerste twee ronden lag de snelheid niet extreem hoog, hierdoor kon het parcours toch nog worden verkend en kwam hij alsnog goed in zijn ritme. Er werden vele pogingen ondernomen om weg te komen. Halverwege de wedstrijd probeerde Geertjan samen met Maurice Schenk, een regionale favoriet, aan te sluiten bij twee vluchters maar ook die poging werd niet beloond, de snelheid van het peloton lag daarvoor gewoon te hoog.

 Twee ronden voor de finish reden nog drie renners weg die bij het ingaan van de laatste ronde ruim 20 seconden voorsprong hadden. De drie vluchters werden op het laatste rechte stuk nog ingerekend, een hectische pelotonsprint was het gevolg. De brede aankomst kent een versmalling op een paar honderd meter voor de meet, de bijna vijftig overgebleven renners wrongen zich er zonder valpartijen doorheen. Geertjan kon zich vooraan goed handhaven en spurtte naar een verdienstelijke 11e plek.

Leave a Reply