2e Kasteelronde van Mill

Vorig jaar debutant op de KNWU kalender: De Kasteelronde van Mill. Een mooie ronde gesitueerd rond Kasteel Aldendriel. Selectieve ronde ook, mede verzwaard door de weersomstandigheden. net als vorig jaar speelde de wind een grote rol in de koers. FCA was goed vertegenwoordigd: Henry, Joost, Rob, Roel en Willy. Op Joost na hadden ze allemaal zaterdag al een koers gereden. Dus de vraag was of de benen hersteld waren.

Zoals gezegd zorgde de wind voor schifting. Zowel vooraan als achteraan bepaalde die voor tekening in het grote peloton. Achteraan stond de deur vaak wagenweid open. Vooraan profiteerden de sterke mannen van de zware omstandigheden om al snel met 10 renners zich los te rijden van de rest. Helaas geen FCA tenuetjes hierbij. In de achtervolging dus. Echter, er was te weinig animo om te werken. Joost heeft namens FCA geprobeerd het gat te verkleinen. Het bleef een paar ronden tussen de 15 – 30 seconden. Echter, toen was de koek echt op in het peloton, en nam de voorsprong zienderogend toe.

Het peloton werd dus goed moe. 5 renners profiteerden hiervan om ook weg te rijden. Helaas weer geen FCA renners, wat erg jammer was. Balen dus, en maar weer aan de bak. Zowel Rob als Roel hebben nog alleen geprobeerd het gat naar voren toe dicht te rijden. Echter zonder succes. Uiteindelijk lukt het Joost met 2 anderen om ook los te komen van het peloton. Zij hielden uiteindelijk stand, met veel hangen en wurgen, want de sleet zat er goed op! De spurt voor plek 16 won Joost niet, maar een 17e plek overall is iets om niet ontevreden over te zijn. Henry wordt 2e in de spurt om plek 19, dus uiteindelijk 2 FCA renners in de top 20. Helaas niemand in de top 10, waar eigenlijk wel kansen voor hadden moeten zijn. Jammer.

Rob, Roel en Willy eindigden respectievelijk op plek 29, 30 en 36.