Rucphen

Dik stond aan de start van de “Zomerkoers” van de Brabantse Wieler Federatie. Deze werd georganiseerd op de wielerbaan in Rucphen. Mooi asfalt, afgesloten parcours, maar wel op en dus af en toe op het kantje vanwege de wind.

Het tempo lag meteen hoog, en al snel brak het peloton in twee stukken. Dik was attent en handhaafde zich vooraan, hoewel hij wel af en toe diep moest gaan. Vooraan enkele ontsnappingspogingen. Meer dan een tiental seconden kregen vluchters nooit. Het voorste peloton werd verder uitgedund. Door het hoge tempo, maar helaas ook door een valpartij. Dik moest de berm in, maar kon een val voorkomen.  Er was wel een inspanning voor nodig om weer aan te sluiten bij de inmiddels tot 15 renners teruggebrachte eerste groep.

Met nog enkele ronden te gaan, plaatste Roel van Gameren een aanval. Niemand reageerde en Roel zou solo naar de winst rijden. Een twee eenling ontsnapte uit de groep, waardoor die sprintte voor de derde plaats. Dik zat goed gepositioneerd, maar moest in de laatste bocht in de remmen. Hij sprintte nog net naar een top tien plaats. Dik keek tevreden terug op een mooie en zware koers.