Wederom podium in Putte (B) voor Henry Schut

Op zaterdag 14 augustus stonden Willy en Henry aan de start in Putte (B). Dankzij allerlei “wegomleggingen” waren de twee coureurs net op tijd gearriveerd, maar wel genoodzaakt om zonder een warming up van start te gaan.

Vijfentwintig graden, een lekker zonnetje en een licht briesje, maakte de warming-up gelukkig iets minder noodzakelijk. Een spoorloze verkeersregelaar zorgde ook nog eens voor enige vertraging van de start. Eenmaal opgelost mocht het peloton vertrekken. Na twee ronden reden een man of vijf/zes weg. Dit was de slag, dat was duidelijk. Toch bleef het in het peloton onrustig. Diverse uitval pogingen bleven volgen. Willy probeerde mee te sluipen met een aantal renners, maar ook deze poging ging teniet.

Het tempo lag hoog en je voelde dat iedereen op zijn max zat. Toch weer een uitval poging van enkele renners. Henry besluit mee te springen. Dit keer is het raak. Met zeven man komen ze los van het peloton. Vol gas naar met z’n zevenen naar de koplopers waar er inmiddels nog maar vier van over waren. De aansluiting vindt plaats na enkele ronden en zo gaan er elf renners de finale in.

Putte is een combi wedstrijd is van 40 en 50 plussers. Hierdoor wist Henry dat hij sowieso derde zou worden bij de 50 plussers. Twee ronden voor het einde rijden drie renners weg. Twee 50plussers en een 40 plusser. Niets tegen te doen. Ze zijn te sterk voor de achtervolgers. Henry wordt uiteindelijk tweede in de sprint. Willy pakt in de pelotonsprint zijn prijs. Zo werd het eind verdict in Putte, Willy zesde bij de 50plus, Henry derde bij de 50plus (podium) en vijfde algemeen. Nog effe een tas koffie pakken met een glas cola in Bonheide en dan naar huis kachelen.