Vlierden

Op woensdag 4 augustus stond weer een woensdagavondcriterium van de WVAN op de planning. Dit maal in Vlierden. Een bochtig rondje, met een lange en brede finishstraat.

Bij de amateurs Dik, Sander en Willy aan de start. Een hoog tempo; met name op de finishstraat werd de snelheid de hoogte in gejaagd. Door de beperkte wind, bleef het peloton lang bij elkaar. Na een uur wedstrijd ging het tempo nog meer de hoogte in en brak het peloton in tweeën. Het tweede deel van het peloton kwam na één ronder terug, maar volop koers. Voor Willy en Dik was het er te veel aan; ze moesten het peloton laten rijden. Sander zat goed voorin, glipte attent mee met ontsnappingen, maar in de finale reed toch nog een groepje weg en keek men verder naar elkaar wie de kastanjes uit het vuur zou halen. Er werd al gespeculeerd op de sprint, die Sander liet lopen.

 

Bij de Masters Andrew en Henry aan de start. Ook daar hoge gemiddelden. Waar de amateurs een gemiddelde snelheid van 44,6 km/u noteerde, bleven de masters daar niet veel achter met 43,8 km/u. Op bijna half-koers, reed een kopgroep van 8 weg, die de voorsprong tot aan de finish zou weten te behouden. Henry zat in de kopgroep. In de sprint kwam hij tot een verdienstelijke vijfde plaats. Andrew finishte als 14e.

 

De fraaie foto’s zijn van Gerard Keijsers (via Facebook).