Ronde van Elden

Het dynamish duo Henry en Joost togen naar Elden toe. Henry heeft daar al eens gewonnen, op het oude lange parkoers. Het nieuwe korte parkoers is echt vliegen. Echter, vandaag flink regen voorafgaand aan de koers. Dit leverde een aantal afmeldingen op, en voorzichtige renners die alles eens af moesten tasten. Hoe is de grip, en hoe zijn de benen.

De benen van Joost leken niet goed. Door de regen geen warming up gedaan, en dus passeerde de gedachte in de eerste 3 ronden al om af te stappen. Good old Henry bleef rijden, en dus Joost ook maar. Beide renners reden de eerste helft van de koers in de buik van het peloton. Dit betekende wel dat ze de beslissende demarrage van 9 man hadden gemist. Mede door een valpartij konden zij zich afscheiden van het peloton.

Richting het einde konden Henry en Joost om en om mee springen, maar niets leek de zegen te krijgen van het restand van de amateurs. Een eenmanspoging van een renner leek op niets uit te lopen. Na een ronde besloot Joost er heen te rijden. Dit ging niet vanzelf, maar na een ronde kon hij aansluiten, en met z’n tweeen besloten ze een poging te wagen uit de armen van het peloton te blijven. Nog 15 ronden af te leggen, poe, da’s nog een hele klus. En dusdanig zwaar dat Joost z’n ‘maatje’ op een gegeven moment leek op te geven. Joost besloot door te rijden, want, het peloton moest hem maar eens zien te pakken, en zo kon Henry lekker afwachtend rijden (dank voor het afstoppen!). Na 1 ronde werd Joost dan toch weer vergezeld van dezelfde renner, en weer gingen ze aan de gang.

Het peloton leek geslagen. De kopgroep van 9 dubbelden het peloton, en hiermee kwam hier ook weer meer snelheid. De voorrijmotor kwam tot Joost en zijn medevluchter. Hij besloot nu definitief de handdoek in de ring te gooien. Joost twijfelde te lang om eventueel weer alleen verder te gaan. Het peloton kwam helaas dus weer terug. Bij de eerstvolgende doorkomst over de finish kregen ze de bel om eerder af te spurten. Mooi balen dus, die ene ronde hadden ze achteraf ook wel vol moeten kunnen houden. Nu restte niets anders dan mee spurten. Henry ging er helemaal voor, en eindigde overall als 14e. Joost kon nog mee en werd 22e in de eindrangschikking.