Omloop van Oudemirdum

Dit keer stond voor Joost en Henry de Omloop van Oudemirdum op de kalender, een lokale ronde georganiseerd door WV Snits. Bij Lemmer links af, remmen voor het IJsselmeer. 70 kilometer rondjes rijden in Friesland, dat werd afzien. Friesland is vlak, behalve die 2 km waar het rondje op was uitgetekend. En het was windstil, zeiden de Friesen. Nou ja, daar hadden de Brabanders een ander idee over. En met het glooiende en smalle parkoers werd het zeer zwaar. Vooral als er ook elite renners mogen starten.

Zoals gezegd, het parkoers was zeer smal. Dat werd hollen en stilstaan. Vol aan na elke bocht, en dan weer stil vallen, de hele weg versperd, en uitbollend na de bocht. Daarna hetzelfde recept. Niet echt leuk koersen, als je steeds achterin op het elastiek vol gas moet geven om weer aan te sluiten. Het was lastig naar voren te rijden,en nog lastiger om voorin te blijven. Joost kon nog een keer demarreren, maar meer dan een halve ronde weg zitten werd hem niet gegund.

De laatste ronde, klaar maken voor de spurt. Henry zat er helemaal doorheen, en liet lopen. Joost kon nog net aanhaken, maar daar was het dan ook mee gezegd. En met maar 8 eindprijzen was uitrijden de enige prijs die naar huis mee genomen kon worden.