FCA Club Kampioenschap

Zoals mensen misschien wel via de Twitter hebben meegekregen: gisteren stond het FCA Club Kampioenschap op het spel. 4 koppels, 8 renners in totaal, stonden te trappelen om te starten. Er was een 9e renner, maar die stond te trappelen om vooral niet te starten. Jeroen heeft tijdens de Olympische Spelen mogen oefenen bij de NOS met het in beeld brengen van wielerkoersen, en het Club Kampioenschap was voor hem dan ook een hoogtepunt cq examen! Met fiets en film camera werden alle koppels lastig gevallen tijdens het fietsen. Het zullen confronterende beelden worden. Oh ja, en de 10e renner mocht niet starten. Slap excuus; sleutelbeen gebroken. Nou ja, als dat al een reden is om af te zeggen…

Maar goed, terug naar de wedstrijd. Door middel van loting werden de 8 renners dus gekoppeld. Elk jaar weer is de loting gunstig voor de toeschouwers, want de strijd is meestal spannend! Dat is het mooie van de koppelkoers. Je moet als koppel zien te finishen. En ook dit jaar werd het weer een secondespel na 2 ronden van elk circa 9 kilometer.

Nadat de rook was opgetrokken, ontstond de volgende uitslag.

1e plaats en dus FCA Club Kampioenen 2012: Bart en Joost, eindtijd 26 minuten en 18 seconden

2e plaats: Uittredend kampioen 2011 Ferry en Willy, eindtijd 26 minuten en 26 seconden

3e plaats: Nick en Henry: 26 minuten en 38 seconden

4e plaats: Peter en Dik: 27 minuten en 12 seconden

Bart ontpopt zich meer en meer als kampioenschapsrenner, aangezien dit zijn 2e FCA kampioenstitel is. Eerst met Henry, nu met Joost. Denk dat volgend jaar iedereen graag aan Bart geloot wil worden!