Sander 12e bij B-categorie Officieus ONK Zwift

Ook zijn er bij FCA wat renners die op Zwift bezig zijn en daarvan is Sander een hele fanatieke. In deze corona-crisis is dit computer programma een mooi iets waar je toch je conditie kan meten met anderen.
Vrijdag 24 april werd er een officieus NK georganiseerd en Sander ging hier ook zijn geluk beproeven. In Zwift heb je verschillende categorieën, en tot welke categorie je behoort is op basis van je gemiddeld vermogen en Sander zit in categorie B, dit is de 2e categorie van 4.
Aan deze B-categorie wedstrijd deden 90 renners mee. De wedstrijd ging over 4 x Hilly route, dit is een rondje van 10km met al snel na de start een klimmetje. Sander doet wel vaker wedstrijden op Zwift en wist dus ook dat de start meteen volle bak was, dus goed opwarmen! Na de eerste keer de klim zat hij in de kopgroep van 15 renners, dit hield hij een rondje vol maar op de 2e x de klim moest hij deze groep laten gaan en viel terug naar de 3e groep. Hierin kon hij weer zijn ritme pakken en ze haalden de 2e groep bij en nog wat afvallers van de kopgroep. In de sprint reed hij naar een uiteindelijke 14e plaats, met daarvoor nog 2 buitenlanders, dus een zwaar bevochten 12e plek in de NK uitslag.
Mochten er mensen interesse hebben in Zwift of vragen over Zwift, Sander staat je graag te woord om je net zo te enthousiasmeren als hij zelf is!