FCA levert districtskampioen Amateurs te Hoensbroek

Aangezien er in District Zuid-Oost niemand bereid werd gevonden om het jaarlijkse DK te organiseren, mochten de Amateurs afreizen naar Zuid-Limburg. Joost had een en ander al eens voorbereid, en het parkoers van 1800 meter leek niet al te lastig qua klimmen. Echter, bij het inrijden bleek niets minder waar: het was een echt criterium parkoers met flink wat heuveltjes! Kort na de start liep het al goed omhoog, maar de klim naar de finish loog er helemaal niet om! Kortom, de moed zakte menig renner in de schoenen…

Gezien de moeilijkheidsgraad van de ronde zou de koers wel eens snel besloten kunnen worden. Rob was namens FCA zeer attent, en zat al snel mee met 2 mederenners. De voorsprong liep al gauw op tot boven een minuut. Waar van voren hard werd gereden, vielen er aan de achterkant met bosjes renners uit. Het uitgedunde peloton loerde op een nieuwe ontsnapping, die niet echt gemakkelijk kon ontstaan. Te hard demarreren kon je aardig opbreken.

Toch konden nog 2 renners weg komen. Echter, de voorsprong groeide niet echt spectaculair. Joost probeerde er nog heen te rijden, tevergeefs. Maar Roel had goed in de gaten dat het peloton een beetje aan het stil vallen was. Met Joost als springplank kon hij binnen een ronde de kloof naar de 2 achtervolgers overbruggen. 2 FCA mannen in de spits, met Joost daar kor achter, mooi scenario voor onze club.

Het peloton, of wat daar nog van over was (er reden ongeveer 15 renners de koers uit), mocht eerder afsprinten. Voor Joost zat er niet veel meer in in deze machtspurt ‘bergop’. Daarna kijken hoe Rob voor FCA Cycling Team de erelijst uitbreidt met een hele mooie eerste plaats op een Districtskampioenschap! Roel komt uiteindelijk ook op het podium van het DK. In de koers (DK Limburg en Zuid-Oost) ook 3 FCA renners bij de eerste 15. Kortom, mooie dag!

[flickrset id=”72157626841101151″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”large”]