DK Masters te Breda

4 FCA renners waren afgezakt naar het DK te Breda. WIlly, Geert-Jan en Henry namens de 40+ers, en Hans namens de 50+ers. Na een korte parcoursverkenning leek het er op dat we er vanaf de start goed voorin bij moesten blijven zitten. Er stond veel wind op het parcours en er was weinig beschutting. Waarschijnlijk heeft iedereen zo gedacht want tijdens de neutralisatie werd er al flink gevochten voor de eerste plaatsen.

Nadat de jury de werdstrijd vrij heeft gegeven vliegen de renners er volle bak in. In de eerste ronden ligt de snelheid enorm hoog. Toch blijkt het parcoers niet zo zwaar te zijn. Het peloton blijft tot 3 ronden voor het einde gesloten.

Op dat moment slagen 11 renners erin om voorop te komen. De FCA mannen zaten op dat moment te ver achterin om tijdig te reageren op deze breuk. De RSA en Princenhage mannen hadden enkele mannetjes vooruit zitten en die gooiden de deur helemaal dicht. Een minpunt van het gezamelijk koersen (veteranen en amateurs) is dat het overzicht van wie voor welke plaats aan het rijden is helemaal weg is. Hans die moest drie ronden voor het einde de strijd staken. WIlly eindigde als 19e, Geert-Jan als 15e e Henry als 6e

Leave a Reply