BWF Galder

Onder wederom warme omstandigheden stond de BWF Ronde van Galder op de kalender. Een klein beetje in de verdrukking vanwege 2 andere koersen in de regio, toch een mooi clubje coureurs die er zin in hadden. Zon, wind, en een mooie lange en open ronde: ingrediƫnten voor een mooie koers.
Na de start was het direct koers. Het ging hard, maar in het peloton was volgen wel te doen. Wel veel pogingen om weg te komen. Maar door de hoge snelheid werd het wel opletten om niet alsnog de slag te missen.
Na het al 2x geprobeerd te hebben, lukte het Joost haf koers om een gat te slaan. Gelukkig kreeg hij een sterke renner uit Belgiƫ mee. Met het RK in Maren-Kessel in zijn achterhoofd, begon weer een nieuw avontuur op 2 wielen. De kansen waren tegen de 2 koplopers gezien de hoge snelheid, het altijd in zicht zijn door de open ronde, en enkele teams die in het peloton achter bleven. Maar Joost en Philippe bleven rijden.
Bij Joost ging in de laatste 2 ronden langzaam het kaarsje uit, maar kon toch zijn bijdrage blijven doen. De kopbeurten van beide renners werden wel steeds korter, om de snelheid er maar in te blijven houden. Toen de bel voor de laatste ronde klonk was het devies blijven trappen en niet achterom kijken. Ze kregen dan ook niet mee dat het peloton keihard op gang geschoten was en het gat steeds kleiner werd. Op het laatste lange rechte wind mee kwam helaas het peloton vol op gang voor de eindspurt en daarmee werd het laatste stukje dichtgereden: erop en erover in de laatste 300 meter. Met lege handen, moe gestreden helaas dus weer naar huis toe.