Omloop van de Heidehof Masters

Joost stond als enige FCA renner aan de start bij de masters in Someren-Heide. Hoge temperaturen zouden het wel eens een zware koers kunnen maken.

Op advies van Willy na de start direct naar de kop van het peloton. Het tempo lag niet hoog. Joost kon zijn geduld niet bewaren, en besloot eens wat te proberen. Dit liep op niks uit. Aansluiten in het peloton dan maar. Daar zat echter weinig snelheid en werklust in. Dus half koers weer eens gas geven op t kantje om een breuk te veroorzaken. Helaas kwam die breuk direct achter hem. Dus maar eens alleen doorrijden. In Maren-Kessel lukte het ook, dus waarom hier niet.
Helaas voelden de benen niet super, en was na 2 ronden het avontuur weer voorbij. Tijdens het bijkomen rijden er renners weg, en natuurlijk mogen die wel wegblijven. In het pelotonnetje is er nauwelijks animo om de achtervolging in te zetten. Dus dan maar alleen naar 2 renners toe rijden. Joost bleef een beetje steken in die poging, gelukkig kwam Ron Paffen ook oversteken en kon Joost in het wiel mee naar de 2 renners. Met z’n 4-en konden ze wegblijven, maar niet dichter komen naar de kopgroep. Met een leeg lichaam liet Joost de spurt lopen, met een 15e plek als resultaat.