Antoine op podium bij NK WFN te Beegden!

De masters 50+ mochten als eerste vertrekken in Beegden. Een mooi rondje met drie korte beklimmingen. Twee man van Fca meldde zich bij de start. Peter en enigszins verrassend, Bart. Er stond weinig wind op het zonnige parcours, wat tot gevolg had dat lang alles bij elkaar bleef. Drie ronden voor het einde lukte het dan toch drie man om weg te rijden. Of beter gezegd niemand wou het gat dicht rijden. De drie bleven net voor tot de finish, daarachter ging zich men opmaken voor de sprint, met het nodige getrek en geduw. Dat ging goed tot twintig meter voor de streep, waar enkele renners over elkaar vielen en iedereen vol in de remmen moest. Peter die goed voorin zat was hier de dupe van en probeerde de vallende renners te ontwijken, kon geen kant op, en belandde in de hekken. Weg top tien plek. Maar gelukkig had hij verder geen schade. Bart intussen kon er net langs en finishte als achttiende. Peter werd geklasseerd als eeendertigste.

Bij de masters 40+ stonden maar liefst 5 man van FCA aam het vertrek: Andrew, Antoine, Stephan, Johan en Henry. Het was een aangename koersdag: de zon scheen zonder dat het té warm was en er stond wat wind, zonder dat het echt waaide. Vanaf het begin werd er gekoerst en toen het stof opgetrokken was reden er 7 man vooruit met hierbij Stephan en Antoine namens FCA. Een mooi groepje, maar ook nog zo’n 60 kilometer te gaan, dus het zou een zware onderneming gaan worden. Redelijk goed samenwerkend fietsen ze rond de 35 seconden voorsprong bij elkaar. In het peleton deden de ploeggenoten afstoppend werk. Met nog rond de 10 kilometer voor de wielen sloot een groep van 16 aan en leken de kansen voor Stephan en Antoine geslonken. Bij deze frisse mannen zaten enige gerenomeerde kleppers en naar de streep rijden en gaan sprinten is een slecht idee als je zolang al vooruit gereden hebt. Dus toch maar gaan aanvallen, ondanks de zure benen. Met zo’n 3 kilometer nog te gaan was er een moment waarop het stilviel en hier maakte Antoine gebruik van om te demareren. Hij kreeg Stefan Lotz mee. Iemand die doorrijdt, maar ook snel op de meet is. Nog wel een beetje geprobeerd te linkeballen, maar dat mocht allemaal niet baten: 2e in de sprint ! Heel FCA kon terugkijken op een geslaagde en aanvallende wedstrijd.

Als laatste de Amateurs: daar stond alleen Joost aan het vertrek. Al in ronde 1 begon de achterderailleur kuren te vertonen. Joost kon alleen op de 13 en de 12 rijden zonder dat de ketting oversloeg. Dit ging 35 km goed. Daarna kwam hij te langzaam op gang vanuit een bocht, verloor aansluiting met het peloton en kreeg het gat uiteindelijk niet meer dicht. Einde koers dus, en flink balen.