2e Trainingsrit Oss

Zondag 29 januari stond de tweede trainingsrit in Oss op het programma, met 4 renners van FCA aan de start. Ongeveer 50 renners vertrokken voor 5 kwartier en 5 ronden.

Er werd goed doorgereden, ook op het stuk wind tegen dat in de beginfase nog wat fris aanvoelde. Na 40 minuten wisten 9 man weg te sluipen. Ze lieten weer een gat vallen en niemand die iets wilde ondernemen. Zo konden de 9 man hun voorsprong verder uitbouwem. In het peloton met alle FCA renners werd vanaf toen erg afgewacht, en hoewel een tweede groep veel kans had gemaakt weg te blijven, werd door niemand de boel op sleeptouw genomen. Of ze konden niet, of wilden niet. Uit de kopgroep reden nog 3 man weg en het was Coen Vermeltfoort van Rabobank die won.

Het peloton, inmiddels toch weer een klein beetje op drift geraakt (mede door Willy), kon gaan afsprinten voor plaats 10. Willy won met 4 fietslengtes verschil. Rob was in de buurt en werd 12e. Peter raakte iets ingesloten en werd 18e. Roel liet het verder lopen en eindigde verderop in het peloton. Al met al hadden we een aardige training achter de rug.

Leave a Reply