2e plek in het Ploegenklassement tijdens de Sint-Josef Klassieker!

Op de eerste dag die enigszins op de lente lijkt, stonden de renners te trappelen om aan te treden in Someren-Heide, alwaar voor het 24e jaar de Sint Josef Klassieker wordt georganiseerd door TWC De Zwaluw. Een drukbezet dagprogramma voor Amateurs, Masters 40+ en Masters 50+. In alle categorieën stonden FCA renners aan de start.

Te beginnen met het sluitstuk: de Amateurs. Dik, Nick, Ferry, Willy Henry en Joost waren er (min of meer) klaar voor om met een man of 125 de smalle wegen aan te vallen. 100 km in totaal, en toch lijkt het elk jaar weer te gaan om de eerste paar kilometer. Dringen en duwen is het devies om snel vooraan te zitten. Want door de smalle wegen en wat wind is het risico om snel op de kant te komen erg groot. En dit bleek de waarheid; In de 2e ronde kan een groep van 17 renners afstand nemen van het peloton. 3 FCA-ers zijn attent mee, Dik, Nick en Ferry. Er wordt goed gereden, en de voorsprong neemt rap toe. Op het einde van de koers sluiten nog eens 6 renners aan. Met een voorsprong van 2,5 minuten kunnen ze zich opmaken voor een eindsprint. Dik is hier erg scherp, en mist op een haar na het podium; 4e. Nick en Ferry rijden zich allebei nog in de top-10, waardoor de 2e plek in het ploegenklassement een feit is. In het peloton rijden er nog een klein groepje weg in de laatste ronde, waardoor de pelotonsspurt zal gaan om de laatste prijs, de 30e plek. Henry mist deze net door 2e in de spurt te worden. Willy zit daar weer redelijk kort achter. Joost laat gewoontegetrouw de spurt lopen.

Bij de Masters 40+ rijd er een kopgroep van 3 man weg die niet meer wordt terug gezien. In het peloton finishen Antoine en Bart. Bij de Masters 50+ lijkt een kopgroep van 2 man het ook te halen. Echter, in de laatste ronden worden deze alsnog ingelopen en wordt er gespurt. Peter wordt hier keurig 6e

[flickrset id=”72157633194174935″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”large”]