WVAN Ronde van Boekel

Het leek wel herfstweer in Boekel. Sinds het nieuwe parkoers is ingevoerd, is het steeds slecht weer geweest. Gisteren ook weer, ak bleef het nu nagenoeg droog. Wel flinke wind, waardoor het alert koersen was.

Bij de Amateurs werd er door onze FCA renners in het begin zeer actief gereden. Uiteindelijk ontstond er al snel een kopgroep van 9 man, die goed samen werkten en een flinke voorsprong opbouwden. Namens FCA zat Joost er bij.Van Grinsven probeerde vanaf 4 ronden voo rhet eind de koers nog hard te maken, maar iedereen reed op zijn wiel, waardoor die pogingen niets opleverden. In een onbewaakt moment reed 1 renner de laatste ronde weg, en niemand wilde het gat dicht rijden, waardoor hij zegevierend over de meet kwam. Tussen de demarrages door in de laatste ronde probeerde Joost hetzelfde, alleen lukte dit niet. Gegokt en verloren, want zijn kruit was nu verschoten, en kwam er in de spurt niet meer aan te pas. Het peloton kon anderhalve minuut later afsprinten voor een 10e plek. Henry kwam als tweede over de meet, 11e in de einduitslag. De rest van de FCA renners vielen buiten de prijzen.

Bij de masters bleef het tot het laatst bij elkaar. Op het einde reden nog 3 renners weg, met Bart. Hij werd 3e in de einduitslag. Pierre en Maarten reden nog in de prijzen, respectievelijk 8e en 11e.

Leave a Reply