WVAN Milheeze

Een nerveuze woensdagavond was het in Milheeze voorafgaand aan de start van het allerlaatste woensdagavond criterium van de WVAN. Zowel voor Ferry als voor Joost was hun ereplaats nog niet zeker. Gelukkig hadden we mooi droog en zonnig weer en stond nagenoeg iedereen er positief tegenover. Nu moesten ze het nog waar maken. Met ondersteunende smsjes van de ploegmaten die er niet bij konden zijn, gingen ze om klokslag half 8 van start. Pierre reed ook mee bij de Amteurs voor (vooral morele) ondersteuning en natuurlijk de machtige sprint die hij in de benen heeft. Ook Nick was aanwezig om zijn ploegmaten te ondersteunen waar hij ook maar kon.

Al vanaf de eerste meters werd er volop gereden bij de Amateurs. Vanzelfsprekend, want er waren nog wel wat renners die verplicht moesten aanvallen om nog punten te winnen. Een kopgroep van vijf ontstond met de nummer 1 en 2 van het klassement. Helaas door een sterk optreden van Wielerclub Eindhoven werd het gat snel gedicht. Na halfweg koers reden er 2 renners weg uit het peloton. Zij sloegen al gelijk een aardig gat. Daarachter rijden nog 2 ontsnappers en dan kwam het peloton. Een nerveus peloton leek het wel. Zo werd en hard gereden en zo viel het stil als een blok. Een paar ronden voor het eind reed er nog een renner weg uit het peloton, waardoor de groep kon gaan sprinten voor een 6e plaats. De nummer twee van het klassement won de sprint met daarachter Pierre en Ferry op een resp. 7e en 8e plaats. Ferry behield daardoor zijn eerste plaats in het klassement. Joost en Nick eindigde samen in het peloton. Joost haalde geen extra punten meer binnen in de wedstrijd maar had ook zijn ereplaats goed verdedigd. Hij werd heel knap 3e in het klassement. Willem was al lekker aan het genieten in Frankrijk maar ook hij werd nog mooi 6e. Maarten sloot de hekken met een 15e plaats in het klassement.

Bij de Masters ontstond al snel een sterke kopgroep van 4 en zij reden ook een behoorlijk gat op het peloton. Een peloton wat de hele wedstrijd in de aanval is geweest maar het gat niet dicht kreeg. Ook Peter heeft vele pogingen gedaan en heeft actief mee gesprongen maar ook hem lukte het niet om dichterbij te komen. En ook Bart lukte het helaas niet, dus het zou een sprint worden. Bart moest helaas opgeven in de laatste bocht maar zijn 7e plaats in het klassement was veilig gesteld. Peter sprintte mee en werd 15e in de wedstrijd wat er voor zorgde dat hij 9e werd in het algemeen klassement. Ook de vakantievierende Twan werd ondanks zijn afwezigheid toch nog 6e in het klassement.

FCA mag terugkijken op een mooi WVAN seizoen van 2008. En natuurlijk petje af voor alle renners van FCA voor de goede samenwerking en het werk wat voor en door elkaar verricht is.

Leave a Reply