WVAN Milheeze

Op woensdag 16 mei mochten de renners weer aan de bak in de WVAN wedstrijd van Milheeze Hoeven. Een rechthoekige ronde van 4,4 kilometer met lange rechte stukken en een strakke wind uit het Noorden. Alle ingrediënten voor een waaierkoers. Aan de starten stonden Sander en Jeroen samen met nog 26 andere amateurs.

Vooral het rechte stuk richting de finishstraat zou bepalend worden. Geen beschutting en de wind in de flank. Al in de eerste ronde werd hier flink doorgetrokken en bijna iedere volgende ronde was het hier vol op het kantje rijden. Jeroen en Sander konden zich de eerste helft van de koers allebei goed handhaven in het voorste deel van het peloton. Achteraan vlogen de renners er af, waardoor er voorbij half koers nog maar 13 man in de voorste groep overbleven. Af en toe konden Jeroen en Sander mee springen met demarrages, maar het was voornamelijk volgen. Versnellingen van het pelotonnetje werden regelmatig gevolgd door stilvallen en vervolgens weer een forse versnelling, waardoor de kans om jezelf op te blazen altijd aanwezig was. Uiteindelijk reden er twee renners weg in de laatste rondes. De overige 11 renners mochten gaan sprinten voor plek 3. Sander en Jeroen hadden al zo’n beetje alles gegeven, waardoor de sprint vooral om een mooie ereplek ging. Sander pakte nog een mooie 10e plaats, terwijl Jeroen als laatste van het groepje moe maar voldaan over de streep bolde en 13e werd.

Aankomende maandag 2e Pinksterdag gaan we met 7 renners naar Woensdrecht voor het Regiokampioenschap Zuid. Hier zullen we in diverse mastercategorieën strijden voor podiumplaatsen. Ook Dik rijdt dan zijn Districtskampioenschap in Amersfoort.