WVAN Handel

De Amateurs hadden een ‘nieuwe’ renner: Dik is weer terug in competitie na een afwezigheid van ruim 2 jaar. En hij had er wel zin in. Samen met Willy, Ferry, Nick en Joost was hij actief en alert in de beginfase van de koers. Bijna alle FCA renners waren actief in diverse demarrages. En het was Dik die dan ook weg bleef met 6 anderen. Nadat er voldoende voorsprong was kon Ferry in een achtervolgende groep plaatsnemen. Joost kon iets later aansluiten. Weer iets later maakte Willy alleen de oversteek na deze groep van uiteindelijk een man of 7. Nick paste op de meubelen in de laatste groep.

In de finale kon Dik uiteindelijk als 6e de koers afsluiten, mooi ‘debuut’. Willy en Joost trokken de spurt op gang in de tweede groep en Ferry maakte deze beheerst af op een 8e plek.

De masters moesten het met 2 FCA-ers doen: Bart en Peter. Geertjan had andere verplichtingen. Op het korte rondje werd snel na de amateurs gestart, daardoor kreeg Raats het op zijn heupen en wou perse naar de amateurs toe rijden. Het resulteerde in een snelle openingsfase. Even leek het er op dat de masters gingen aansluiten bij de amateurs, totdat Raats besloot dat het nog niet snel genoeg ging en hij alleen het gat dichtte. Hierdoor kwam de ‘rust’ terug in het peloton. Het gat met de amateurs werd langzaam groter.

Na verschillende uitlooppogingen bleef het peloton bijeen tot de laatste ronde. Raats won en het peloton kon gaan sprinten voor plek twee. Peter werd zevende en Bart dertiende.