WVAN Deurne Walsberg

De openingskoers van de WVAN competitie is traditioneel in Deurne. Meestal erg goed bezocht. Echter, uit het raam kijkend zou het wel eens een natte start van het seizoen kunnen zijn. Onze lokale weerman Johan de Beer had aangegeven dat het droog zou zijn. Ook de buienradar op internet gaf geen neerslag aan. Echter, het blijkt maar weer dat Moeder Natuur niet te voorspellen is, april doet wat het wil, enz etc. Om het kort te houden: het was een natte en vieze toestand op het parkoers.

Bij de amateurs waren er toch nog 36 renners die een rugnummer op hadden gespeld. Hiervan 3 FCA renners, waarvan 1 met zin om er wat moois van te maken (Nick), en 2 die eigenlijk baalden dat ze aan de start stonden (Ferry en Joost). Dit was ook te merken in het koersverloop en de uitslag. Nick was goed voorin te vinden en had enkele pogingen om weg te komen. Joost en ferry reden naamloos mee in het peloton.

Het peloton bleef redelijk bij elkaar, totdat Marc van Grinsven het genoeg vond 2,5 ronden voor het einde. Met een mooie solo wist hij de overwinning binnen te slepen. Achter hem een massaspurt over natte en modderige wegen. Hier wist Nick een top-10 plek binnen te slepen. Ferry en Joost kamen als laatste over de meet gebold.

Bij de Masters reden er 2 renners weg. het peloton met peter en Geertjan streed daarachter voor de laatste podiumplek. Geertjan zat hier dichtbij met een 4e plek overall. Peter zat wat verder van achteren.

Iedereen heeft thuis nog heel wat werk gehad om alles weer schoon en proper te krijgen.  Hopelijk wordt het snel echt voorjaar…