WVAN: De Mortel

Nog kort voor vertrek naar De Mortel werd buienradar gecheckt. Op dat moment gaf hij nog aan dat het droog zou blijven. Helaas werd het in de wedstrijd geheel anders. Na ca. een kwartier wedstrijd begon het zachtjes te druppelen waarna het er met bakken uit kwam gevallen. Het hield niet meer op.

Bij de Masters viel de groep al snel in tig kleine groepjes. Alles werd op de kant gegooid vertelde ze, en er vielen gaten. Een sterke kopgroep kreeg een mooie voorsprong. Twan hield heel goed stand in de achtervolgende groep. Bart en Peter bevonden zich in de groep daarachter. Pierre hield het snel voor gezien met die regen. Ook Peter kon niet volhouden in zijn groep en gooide de handdoek in de ring. Twan eindigde op een 10e plaats en Bart eindigde nog knap voor zijn groep op een 16e plek.

Bij de Amateurs ontstond ook al snel een kopgroep van 6 waar Dik en Ferry samen deel van uitmaakte. Met Edwin Raats eveneens in deze groep werd het tempo flink hoog gehouden. Dat was ook te zien aan de voorsprong die al snel 1 minuut bedroeg op de 3 achtervolgers met Joost erbij. Toen een van de 3 lek reed, werd het een duo wat ‘spartelde”  tussen de kopgroep en het peloton. Dank zij het goede teamwerk van de FCA-mannen konden zij standhouden tot het einde, waarbij Joost zijn metgezel nog kon losrijden. Willem, Henry, Nick en Willy zaten allen nog in het peloton. Deze wedstrijd was een goede teamprestatie van onze amateurs. Gezamelijk zorgden zij voor 3 man in de top-10!

Dik en Ferry eindigde resp. op een 2e en 4e plaats. Joost op een 7e. In de sprint van het peloton eindigde Henry op een 11e plaats en Willy werd 16e.

Leave a Reply