WVAN Bakel

Afgelopen woensdag stond al weer de derde ronde van de WVAN competitie op de planning. Ditmaal Bakel. Het rondje bleek aangepast te zijn. Of het hier aan lag is niet zeker, maar de koers bij de amateurs was erg mat in het begin. Het viel regelmatig wat stil, en door de erg smalle wegen met erg veel grind en zand erop, was er geen doorkomen aan voor de renners die naar voren wilden. Uiteindelijk raakte de koers wat meer open. Joost kon zo naar voren komen, besloot op kop te gaan rijden om het peloton terug te brengen naar een eenzame koploper. En zowaar brak het peloton. mede door wat afstopwerk kon er zo een kopgroep van 6 met Joost erbij dus wegkomen.

Het duurde even voordat de samenwerking in de kopgroep lekker liep. Maar toen was het 6 ronden volmaken om te mogen spurten. na de laatste bocht kon een renner zich nog losmaken uit de kopgroep. De rest keek hem na. De snelheid ging er redelijk uit. Joost wilde de spurt niet afwachten op deze smalle aankomst, en besloot een poging te wagen om er ook tussenuit te knijpen. Helaas de verkeerde beslissing, want hij kreeg de 4 resterende renners in zijn wiel, die er uiteindelijk allemaal vakkundig overheen kwamen op de meet. Een 6e plek dus.

Nadat Joost wegreed met zijn kompanen, kwam er in het peloton in eerste instantie een soort van rust. Hierdoor kwamen verschillende renners op het idee, dat wegrijden wel eens een goede optie zou kunnen zijn. Met een beetje geluk kun je dan nog aansluiten bij de kopgroep. helaas werden de uitvalpogingen iedere keer teniet gedaan. Halverwege de laatste ronde doet Ferry een laatste uitvalspoging. Door de straffe tegenwind richting de finish wordt zijn dappere poging teniet gedaan.

De “fluorescerende” Belgische wielerploeg fietsend op prachtige Fondriest fietsen (Henry werd hier heel gelukkig van, en deze zijn ook te koop bij onze sponsor Tonn van Alphen te Handel), rijdt hard op kop om de spurt voor te bereiden. Na redelijk wat getouwtrek met de uiteindelijke spurtwinnaar wordt Henry uiteindelijk 2e in deze “heftige” strijd. De aanwezige amateur FCA-ers kunnen allen terugkijken op een goede woensdagavond koers.

Bij de masters ging men weer keihard van start, de eersten moesten binnen een ronde lossen. Steeds probeerden enkele renners weg te rijden, maar niemand kreeg echt de kans weg te komen. het leek er op dat alles bij elkaar zou blijven, echter, op het laatste rechte stuk ging er een man vandoor en niemand die hem terug durfde te halen. Hij won en het peloton ging sprinten. Na het nodige gekwak en geduw werd Peter 12e en Bart 17e.