WVAN Baarlo

Verslag Amateurs dank zij Henry:

Baarlo, het wielerdorp dat aan de andere kan van de Middenpeelweg ligt, tenminste vanuit Zeeland bekeken (En volgens Henry is Zeeland het midden van de wereld…). Dit betekend dat de meeste Brabantse renners een aardig stukje met de auto mogen kachelen om samen met de vele Limburgse renners te koersen, want ja, voor hun is het maar een stukkie rijden en dus een goede aanleiding om de beentjes te testen.

Eindelijk waren de weergoden de renners goed gezind en kon het peloton droog van start gaan. De FCA renners Nick, Ferry en Henry waren ook van de partij. Achter op het parkoers staat een flinke wind, wat de koers zwaar maakte. Ondanks verschillende uitloooppogingen bleef het peloton lang bij elkaar. op een gegeven moment kunnen toch drie renners ontsnappen. Het peloton wilde hen niet meer terug halen en ging zich opmaken voor de spurt. Uiteindelijk wist Nick de spurt te winnen wat hem, ondanks zijn slechte benen, een vierde plaats opleverde. Ferry finishte 20e en Henry 10e.

Masters, wederom dank zij Peter:

Ook hier 3 FCA renners aan de start. Met in totaal 35 renners ging met van start op het bochtige parkoers. Het tempo kwam er goed in, met ook hier vele uitlooppogingen. Eerst was Bart weg met drie man en even later zelfs Geertjan en Peter samen in een kopgroep van drie.  Echter, niemand kon/mocht echt weg rijden.  In de voorlaatste ronde reed alsnog een groep van 4 weg met Edwin Raats erbij. Ook deze groep werd teruggehaald, mede door toedoen van Geertjan. Zodoende de eerste pelotonsspurt van dit jaar. Het was dan toch weer Edwin Raats die het oplopende laatste rechte stuk als eerste opdraaide en de wedstrijd won. Peter werd 13e, Geertjan 17e en Bart 18e.