3e Kasteelronde van Mill

De ronde van Mill is voor de meeste FCA renners een (bijna) thuiswedstrijd. Een reden te meer om deze wedstrijd te rijden. Wij moeten tenslotte de organisatie te vriend zien te houden met een hoge FCA opkomst. Voor de organisatie een stimulans om de wedstrijd de komende jaren te blijven organiseren. Het is tenslotte een hele organisatie om de wedstrijd georganiseerd te krijgen en alles ook nog eens in goede banen te leiden. En dat doen ze prima in Mill!

Willy, Rob, Roel, Nick en Henry stonden aan de start. De temperatuur liep steeds meer op en toen we om 4 uur van start mochten gaan, stonden de renners eindelijk weer eens in de korte broek met een shirt met korte mouwen en helm, waarbij ook geen pet benodigd was om de kou op het hoofd te bestrijden. Zoals het eigenlijk het hele voorjaar zou moeten zijn.

Zoals gewoonlijk wordt er vanaf het begin weer hard gekoerst. De schrijver van deze tekst had, voordat hij naar Mill afreisde, de startlijst eens bekeken en telde 71 renners van een meer dan gemiddeld niveau. In vergelijking met vorig jaar stond er wat minder wind buiten het dorp waardoor de uitlooppogingen steeds in de kiem gesmoord werden.

Nadat een derde van de koers er op zat werd er door verschillende renners nog eens extra aangezet om de koers hard te maken. Helaas moest plotseling de wedstrijd worden geneutraliseerd, doordat een renner lelijk ten val kwam. Een goede beslissing van de organisatie, want de gezondheid van een renner staat voorop.

Nadat de renner was afgevoerd, mocht het peloton opnieuw van start voor de laatste 7 ronden. Marcel Wouters uit Groesbeek wist samen met William Berns te ontkomen uit het peloton. Na een lekke ban van Berns kon Wouters de koers als eerste uitrijden. Nick werd 9e en Henry 11e. Willy, Roel en Rob eindigden deze wedstrijd in het peloton buiten de prijzen.

Beterschap aan Robert Spoek. We wensen hem een spoedig herstel toe!

[flickrset id=”72157629728619620″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”original”]